Akcijski načrt (korona virus) in nekaj obvestil

Dragi učenci, spoštovani starši!

Na spodnji povezavi vam posredujem NAČRT ORGANIZACIJE DELA OŠ FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD V ČASU POJAVA KORONAVIRUSA (COVID-19).
Vljudno vas prosim, da si vzamete nekaj minut časa in povezavo odprete ter preberete - v njej najdete tudi vse sprejete preventivne ukrepe (higiena rok, higiena kašlja, prezračevanje, razkuževanje, čiščenje ...), kako ravnati v primeru suma na okužbo (str. 5), seznam kontaktov na šoli, regiji in državi.

PRIREDITVE
Zaradi preventivnih ukrepov povezanih z novim korona virusom in v skladu z odredbo o omejevanju večjih javnih prireditev, na OŠ FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD nepreklicno odpovedujemo naslednje dogodke:
PRIREDITVE OB DNEVU ŽENA v Gornjem Gradu, Bočni in Novi Štifti,
DOBORDELNI KONCERT »SKUPAJ ZMOREMO«, planiran 3. 4. 2020.
O udeležbi na planiranih prireditvah bomo odločitve sprejeli v prihodnjih dneh in obvestilo objavili na spletni strani.

CŠOD – šola v naravi
Spremljamo razmere in bomo v stiku s pristojnimi organi sprejeli potrebne ukrepe, ko bo čas za to. Še vedno pa optimistično upamo, da se situacija s prihodom toplejšega letnega časa umiri in se življenje vrne nazaj v ustaljene tirnice.
V priponki najdete tudi izjavo ZTAS (Združenje turističnih agencij Slovenije), kjer so podrobneje opisane pravice potnikov. Prosim vas, da se z vprašanji vezanimi na ekskurzije obračate direktno name in ne na turistične agencije.

STIGMATIZACIJA
Situacije, kot je izbruh koronavirusa, vzbujajo med ljudmi nelagodje in strah, kar lahko privede do neljubih dogodkov. Ne sme se zgoditi, da bodo posamezniki zaradi predsodkov, strahu ali napačnih predstav žrtve stigmatizacije in izločitve. Strah je normalno čustvo in njegov primarna funkcija je obrambna, a brez razuma, predvsem pa brez empatije, se lahko prevesi v zelo negativno in uničevalno silo, ki naredi bistveno več škode kot koristi. Naj na tem mestu še posebej poudarim pomen vedenja in znanja ter kritične presoje informacij, ki jih dobivamo iz medijev.

Uradna spletna stran, kjer lahko spremljate vsa obvestila za javnost: https://www.gov.si/teme/koronavirus/

Vsem skupaj nam želim, da smernice iz priloženega načrta nikoli ne bi zaživele v praksi.

Ostanite zdravi!

Lep pozdrav

Blanka Nerad, ravnateljicaMain menu 2

EU Copyright | Article